fredag 17. oktober 2014

Kilimanjaro....Barafu - Uhuru Peak :))

Dag 6
Lengde: ca 18 km
Stigning: 1295 m og - 2795 m
Høyde leir: 3100 m

Vanskelig å beskrive turen opp fra Barafu til toppen.....kan sammenlignes litt med å føde, ubeskrivelig jævlig når det står på som værst, men ikke værre enn at det er glemt i det du når toppen.
Det er den beste beskrivelsen jeg kan komme på.
Guidene skyndet litt på oss på slutten for at vi skulle være oppe på Uhuru Peak ved soloppgangen. Det klarte vi ikke...vi rakk akkurat soloppgangen på Stella Point. Men trur dette synet var like kult på Stella Point som helt på toppen.
Vi nådde UHURU PEAK 5895 m.o.h kl 06.45 om morningen :o))
At man kan ha så mange følelser i kroppen på en gang, fliring, tårer og hysterisk latter ble en salig blanding. På toppen var det kø for å få tatt bilder, men for oss var det ikke store problemet å få tatt bildene vi ønsket, samt holde de andre avstand...det var mere at guidene maset på at vi måtte begynne på returen. De ønsket ikke at vi skulle oppholde oss i høyden mer enn høyst nødvendig.
På veien ned til Stella Point var ennå gledesrusen så høy at man snakket og klemte med flere man møtte på.
Når vi passerte Stella Point og begynte på nedstigningen var det som om luften gikk ut på flere av oss. Som jeg sikkert har nevnt tidligere fokuserte vi mye på nok mat, drikke og ikke minst pusting mens vi gikk oppover. Når målet var nådd trur jeg at man glemte av dette. Problemet var jo at vi var like høyt og måtte ha både drikke og litt påfyll på turen nedover. Vi ble både svimmel, kvalm og det verket i leddene.
På vei nedover møtte vi flere som virkelig slet på vei oppover....trur desverre at noen av de måtte dra hjem uten å ha nådd toppen. Kjedelig, men sånn er det. Det er ikke alle som når helt til topps. I vårt føge kom 5 av 6 helt til topps :))
Etter tre timers marsj nedover, nedover og nedover nådde vi leiren klokken 10.
Var så sliten og trøtt at jeg la meg på soveposen med alle klærne på. Sovnet dønn....

Etter KUN 1 time på øye ble vi vekket til lunsj. Det verket så i beina at jeg skulle ikke fått skoene på for å gå på toalettet. Det ble en kjapp lunsj, som rett og slett ikke smakte noen av oss. Trur det eneste som hadde vært noe var ett døgn i soveposen. Rett etter mat var det bare å pakke tingene å traske videre nedover. Det var mange slitne tær og knær som gikk til neste leir. Turen nedover til Mweka Hut (3100 moh) tok 4 timer. Når vi var vel plasserte i leiren ble det servert middag, som desverre heller ikke denne gangen ble noen stor suksess. Vi var nok rett og slett for trette med ett mål for øye, og det var soveposen og ei hel natts søvn. Vi tok kveld tidlig tidlig i dag........



Tydelig en trøtt litt sliten gjeng på tur oppover....
det ble desverre ikke tatt mange bildene denne 
kvelden/natten


På Stella Point fikk vi endelig hvile i noen minutter....og best av
alt var teen med sukker eller hva enn som var i den teen....
det ble i alle fall fart på alle sammen den siste biten :))


Kø oppover den siste biten....


Køen som venter mens vi tar bilder på toppen...


Vi hadde det tydligvis ikke travelt med fotograferingen :o)


Så møtte vi Tigergutt på Uhuru Peak :))


STORT ØYEBLIKK.......


Ett øyeblikk vi alltid vil dele.... 


Hele gjengen med guidene som fikk oss opp på toppen :))


Vi er ennå i lykkerus....


På tur ned igjen....Uhuru Peak i bakgrunnen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Geirangerfjorden

På tur ned Ørneveien stoppet vi i ørnesvingen.  Med over 700 000 besøkende hvert år er jeg glad ...