torsdag 25. mars 2010

35 grader ++++

I dag har Stine og jeg snakket med "sjæfssykesøstera" for avdelingene rundt på sykehuset. Vi fikk satt opp turnusen, og i hvilke avdelinger vi skal være på i de 10 ukene. Det ble 5 uker på akutten, 1 uke på dameavdelingen, 1 uke på barneavdelingen og to uker på føden. Gleder meg veeeeeldig til de to ukene vi skal være på fødeavdelingen. Når samtalen med sjæfen var over måtte jeg spørre henne så pent om vi kunne få lov til å gå en time tidligere de første dagene eller 14 dagene vi skal være på jobb. Hun så nok litt rart på meg, men vi prøvde å forklare henne hvor ekstremt varmt dette er for oss (å jobbe i). Det går litt bedre for hver dag med varmen, men svetten renner godt hele tiden. Har nok aldri drukket så mye vann på en uke. Den hvite sykehusuniformen vi går i er nok ikke sydd til 40 graders varme. Den liksom suger seg fast til kroppen, men merkelig nok så går det også greit..........Det eneste rommet med aircondition er "dressingroom", det er et eget rom for sårskifte. Vi har tilbrakt en del tid der inne de første dagene. Etter arbeidsdagen hadde vi avtalt å møte Morten og Eyram på La Palm Royal Beach, et 5 stjerners hotell med svømmebaseng og ikke minst en dusj med trykk i. Vi var nok usedvanlig reine og pene når vi forlot der.... Det er dårlig med vann her i Accra. Trykket er så dårlig at det er såvidt man får shampoen ut av håret. Eller så er det så lite at man må dusje i bøtta.......... Bøtta som også brukes til å vaske klærne i (for hand), og til å fylle vann med i doskåla for å få skyldt ned. Ikke akkurat hjemlig praksis her nei. Det er veldig få fra Ghana som kan svømme, men Eyram som er med oss i dag er på god vei til å bli en svømmer. Han tilbrakte noen timer i vannet med øving, øving og atter øving.

6 kommentarer:

  1. Heia,
    Det e jo så artig å følge med på ka dokker driv på med :o)
    Lykke til videre - her e det fortsatt masse sne og påskeferie :o)
    Klem fra Line

    SvarSlett
  2. ÅÅÅÅÅÅÅÅ dokker får opplev så mykje.."sup" inn erfaringer på godt og vond...dette er once in a life time opplevelse...god påske
    æ tænk masse på dæ og Stine.

    SvarSlett
  3. Rart å tenke på at d e så varmt der, når vi går m stilongs her. Men i dag har vi et strålende vær m sol. D tiner godt her når sola e oppe.
    Grete :o)

    SvarSlett
  4. Hei du. Artig å se dæ og lese om turn din :-). Kor artig at du faktisk gjør det her :-)

    Vi reise t Lanzarote i morratidlig - men skal følge med videre på bloggen din. Kult! :-)

    Klem fra'n Robin

    SvarSlett
  5. Heia der nede, Koselig og følge med på ka dokker gjør. Varmt og godt ser æ .I kveld kjem Christel heim og så blir det snart pskeferie på oss. God påske te dokker og kos dokker i påsken . Klem fra tante Sidsel

    SvarSlett
  6. Hei Hilde:) ja,æ må si du e tøff som hiv dæ på fær på tur til Gana. D e sikkert masse spennende å oppleve der. Regne me du har masse hjæmlengsel til de der hjæmme.Æ e nu begynnt med hovedoppgsve, så får vi se om æ kommer i mål til i mai.... Go klæm fra Lena i fra Narvik. Husk at du e skylli mæ en vinkveld, he, he.

    SvarSlett

Geirangerfjorden

På tur ned Ørneveien stoppet vi i ørnesvingen.  Med over 700 000 besøkende hvert år er jeg glad ...