torsdag 29. april 2010

Hopeland.........

I dag har vi vært på Hopland sammen med de andre studentene. Cas som jeg har skrevet om tidligere er trinn en, Hopeland trinn to, og på det tredje trinnet får de opplæring til ett yrke slik at de på sikt skal kunne livnære seg selv. Hopeland ligger ett stykke utenfor byen, det var veldig landlig og stille her. For noen av barna som har vokst opp på gata blir dette for stille, de takler det ikke og rømmer tilbake til byen igjen. Fra en tidsløs og selvstyrt hverdag, får de nå regler å forholde seg til. I tillegg til skole, daglige gjøremål og passe på dyrene på gården, må de lære seg å håndtere penger til mat og annet nødvendig utstyr. De for 7 Cedi i uka (trur jeg), og disse skal holde hele uka, og det er nok ikke alltid like enkelt.......
I går og i natt har det regnet her nede, og med regnet kommer sneglene......for å spare på pengene har de hatt snegle til middag i dag. Vi fikk tilbudet om å smake, men stod over denne gangen:)))))))))
Det er 7 jenter og 8 gutter som bor på gården, to til kommer om noen dager. Aldersgruppen på ungdommene var fra 13-17 år.
Dagen begynte med undervisning, som også her var delt i to grupper. Den en gruppen jobbet med mattematikk, disse ungdommene kan også lese og skrive. På den gruppen hvor jeg var, holdt vi på med 1. klassepensum....
Ting blir satt litt i perspektiv når disse barna her er like gamle som mine hjemme. Triste greier.........

Det øverste bildet er fra tunet på gården. Nummer to, er fra lunsjplassen til Hanne og Morten. Jollof rice med tilbehør (litt spaghetti og noen kjøttbiter:)))))) Det 3. bildet er ovn til matlaging, og er laget av maurtue........ Det 4.bilde er de deilige sneglene:))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Geirangerfjorden

På tur ned Ørneveien stoppet vi i ørnesvingen.  Med over 700 000 besøkende hvert år er jeg glad ...