søndag 13. juni 2010

Cape Coast Castle og Canopy Walk......



Cape Coast Castle ble opprinnelig bygd i tre (ombygd i stein senere) av svenske handelsmenn i 1653. Bygget ble oppført for det svenske Africa Company og fikk navnet Carolusborg etter Kong Karl X av Sverige. Festningen ble erobret av både Sverige, Tyskland, Portugal og Danmark før den i 1664 havnet hos engelskmennene. På slutten av 1800 tallet bygde de om hele festningen, og den britiske guvernøren hadde sitt hovedsete her. The Castle, eller The Castle and Dungeon som er dens offisielle navn ble bygd for handel med tømmer og gull, og ble senere brukt i den transatlantiske slavehandelen.
Kilder viser et det første slaveskipet over atlanterhavet fant sted på 1500 tallet en gang. Beregninger viser at det ble ført over 650 000 slaver fra Colden Coast til Amerika, og at det til sammen er fraktet over 10 millioner slaver over atlanteren.
På midten av 1800 tallet avsluttet all transportering av slaver over atlanteren.






















Canopy Walk er konstruert av to kanadiere, og bygd opp av ghanesere. Den består av 7 bruer med ulik lengde og høyde, som er knyttet sammen av tau. Det høyste punktet på turen er ca. 40 meter og det lengste strekket er på 60-70 meter. Denne gangen var vi bare 6 stykker som gikk sammen, så turen gikk ganske radig.............
Sist gang vi besøkte parken betalte vi 10 cedi hver, men siden da hadde det vært et aldri så lite prishopp.......30 cedi:)))) kostet det denne gangen. Mulig det var den botaniske guiden vi fikk utlevert som var årsaken......

Vi fikk i allefall god innføring i alle trærne vi passerte på vei oppover:)))

1 kommentar:

  1. Ka dokker ikke oppleve, Her e det regn og atter regn, så kos dokker den siste dagen i varmen. Hils Christel og si at det bli varmt i Oslo te uke. Fin aklimatisering det. Klem fra tante Sidsel.

    SvarSlett

Geirangerfjorden

På tur ned Ørneveien stoppet vi i ørnesvingen.  Med over 700 000 besøkende hvert år er jeg glad ...